dijous, 21 de gener del 2016

Una ullada als personatges

El personatge més important de l'obra és, sense dubte, Don Quixot. Alt, flac, amb barba, és un home culte i amb molta imaginació. El seu sobrenom és el cavaller de la trista figura, és un idealista, defensor dels febles, de l'honor i de l'amor i no distingeix la realitat del seu món imaginari. 

No obstant això, Don Quixot no seria el que és sense el seu fidel amic i escuder Sancho Panza. Un pagés veí seu, baix, gross, poc culte i molt realista. D'aquesta antítesi sortirà una entranyable amistat perquè a tots dos els uneix un cor gran i bondadós, una noblesa d'esperit que els farà inseparables.

Hi ha altres personatges a la novel.la que també són importants. Dulcinea, amor platònic de Don Quixot és molt importante per al nostre protagonista. Rocinante, el cavall de Don Quixot, així com Rucio, el ruc de Sancho, són els dos animals que els acompanyen en totes les seves eixides. La neboda i l'ama, que viuen amb Don Quixot, i el cura i el barber, veïns i amics de Don Quixot, seran els personatges que intentaran sense èxit frenar la bogeria del nostre protagonista.

A més, hi ha altres personatges que Don Quixot i Sancho es trobaran en les seves aventures i que tindran el seu significat a l'obra. Animat a descobrir-los!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada