diumenge, 10 de gener del 2016

Què és un Quixot?

No cal justificar ací la popularitat de l'obra de Cervantes, només hem de fixar-nos en que la paraula "quixot" té el seu propi significat als diccionaris de tot el món, pero què o qui és un quixot?

Segons la RAE, un Quixot és un "home que, com l'heroi cervantino, anteposa els seus ideals al seu profit o conveniència i obra de forma desinteressada i compromesa en defensa de causes que considera justes".*

En la mateixa línia, segons el Gran diccionari de la Llengua catalana, un quixot és un "home que, per punt, per ideal, etc., és emportat a empreses temeràries, desproporcionades a les seves forces, a què ningú no el demana". 

Com veiem l'idealisme i la lluita i defensa d'aquest idealisme per gran que siga l'empresa, caracteritzen a aquest personatge atemporal que ha sabut conquerir amb aquest tret el cor de moltes generacions. 

I vosaltres, vos considereu quixots?


*(Traducció de l'entrada en el DRAE: Quijote: "hombre que, como el héroe cervantino, antepone sus ideales a su provecho o conveniencia y obra de forma desinteresada y comprometida en defensa de causas que considera justas").

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada