dijous, 21 de gener del 2016

En un lloc del cel, el nom del qual no vull recordar...

"Cervantes" ja té una estrella al firmament. La Unió Astronòmica Internacional (IAU) -la autoritat responsable d'assignar noms oficials als objectes celestes- va seleccionar la proposta del Planetari de Pamplona i de la Societat Espanyola d'Astronomia i va anomenar "Cervantes" l'estrella mu Arae. Els seus quatre planetes, també tenen ja noms de l'univers de Cervantes, ja que s'anomenen "Quijote", "Sancho", "Rocinante" i "Dulcinea".

La selecció d'aquests noms s'ha fet mitjançant un concurs en el que per primera vegada, el públic ha pogut votar els noms que més li agradaven per a les noves estrelles i planetes. En aquest concurs, NameExoWords, s'ha triat el nom de 14 estrelles i els seus planetes.

De totes les propostes realitzades, la opció de l'estrella "Cervantes" i els planetes "Quijote", "Sancho", "Rocinante" i "Dulcinea", ha sigut la més votada amb diferència. En les votacions han participat més de 500.000 persones.

Part de l'èxit és degut a la campanya feta a twitter i altres xarxes socials demanant el vot. #YoEstrellaCervantes ha sigut el hashtag que s'ha utilitzat i que ha aconseguit que aquesta proposta espanyola siga ara una realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada