dijous, 21 de gener del 2016

Un petit esbós sobre Cervantes

Ja hem parlat ací d'algunes dades i cuariositats del Quixot, del seu argument i dels seus personatges.
Parlem ara de l'autor: Cervantes. 

"Jo sóc aficionat a llegir, encara que sigan els papers trencats dels carrers“.  Amb aquesta frase del Quixot, Cervantes declara la seva passió per la lectura. Com a lector apassionat, doncs, coneixia molt be la literatura de la seva època i els llibres de cavalleries que tant de fama tenien i que ell va voler criticar amb el seu Quixot per la baixa qualitat i la enorme quantitat d'aquesta literatura. 

No obstant això, entre els seus llibres favorits, hi ha de cavalleries: Amadís de Gaula o Tirant lo blanc, són dos dels llibres que es salven de la crema quan els amics de Don Quixot li cremen la biblioteca i aquestos llibres van servir d'inspiració per la seva obra. 

Cervantes va tindre una infancia difícil pels problemes econòmics de la seva família. Va ser soldat, va estar prisioner. Va ser conegut amb el sobrenom de “el manco de Lepanto”, perque va perdre una mà a aquesta batalla. Com veiem, no va tindre una vida gens fàcil.

Però, malgrat tot, Cervantes va cultivar la seva passió litearia i hui està considerat un dels autors més influents de la literatura universal pel Quixot. 

De fet, el Quixot es considerada com la primera novel.la moderna perquè va canviar la forma d’entendre aquest gènere: mostrant un heroi modern, amb virtuts i defectes, fent ús del realisme i de l'humor, en una novel.la que barreja estils, personatges, temes i que és universalment reconeguda. 

No vos podeu perdre la seva lectura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada